Ilustrace

Klíče k bezpečnému stravování

5. 9. 2025 Základní
Autor
Eva Marádová, Miroslava Kovaříková
Věková skupina
neuvedeno

Anotace

Ilustrace se zaměřuje na problematiku možných rizik, která představují pro zdraví člověka potraviny, v nichž se v důsledku nevhodné manipulace a skladování pomnožily mikroorganismy. Umožňuje žákům s porozuměním aplikovat preventivní opatření a osvojit si základní postupy zacházení s potravinami při jejich uchovávání a přípravě pokrmů. Ilustrace poskytuje žákům příležitost zvažovat otázky, které před nás staví každodenní život. Žáci se zapojují do společného projektu, kde formami řešení problémů rozšiřují své do-vednosti bezpečného zacházení s potravinami. Na základě analýzy problému (Čím je to způsobeno?) a s využitím odborných informačních zdrojů zvažují různé možnosti řešení a hledají jádro problému (klíče k bezpečnému stravování).

Přiřazené očekávané výsledky učení

Vzdělávací oblasti

CZB-VZB-002-ZV9-008
  • Základní vzdělávání
  • Člověk, zdraví a bezpečí
  • Výchova ke zdraví a bezpečí
  • Denní režim – hygiena, výživa a pohyb
  • 2. stupeň, 9. ročník
  • Sestaví jednodenní i dlouhodobý jídelníček na základě výživových doporučení, která aplikuje vzhledem k potřebám organismu.

Licence

Všechny materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-SA.